NoortjeMeijerink.nl Menu Other language

 
Zilverklei workshops Zilverklei workshops

 »  Brons / Koperklei dag
 »  Zilverklei dag
 »  Technieken workshop
 »  Keramiek met zilverklei
 »  Prive Workshop
 »  Zilverklei workshop op locatie
 »  Externe workshops
 »  Inschrijven!

Een workshop zilverklei is een dag ontspannen spelen met zilverklei. Omdat er zoveel over dit materiaal te leren valt en iedereen graag met een prachtig sieraad naar huis gaat, geef ik alleen workshops van een hele dag. Aan het eind van de cursus ga je dan in ieder geval voldaan en met een schitterend sieraad naar huis. Natuurlijk nemen we halverwege de dag even rust met een lekkere lunch.

Brons / Koperklei Workshop
Deze workshop is bedoelt voor mensen die graag veel meer willen weten over de brons en koperkleien. Het principe van alle metaalkleien is gelijk, de technieken die je in deze workshop leert zijn toepasbaar op alle bestaande merken.

Omdat deze metaalkleien goedkoper zijn dan zilverklei zijn ze ideaal om te leren grotere constructies te maken zoals doosjes, holle vormen en holle beeldjes. Hierbij gebruik je technieken die we in de kleiwereld gewoon zijn. Je kunt er zelfs op de draaischijf mee draaien! Ook de manier waarop je de verschillende metaalkleien kunt combineren komt aan bod.

Het belangrijkste en tevens moeilijkste van de brons en koperkleien is de manier van stoken. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat er tijdens de stook met het brons en koper gebeurt - het sinteringsproces - en hoe je dit optimaal kunt laten verlopen - het eigenlijke stookproces.

Omdat het gemaakte werk niet al aan het eind van de dag gestookt kan zijn, kun je ervoor kiezen het werk zelf later op te halen of op te laten sturen. Je kunt er ook voor kiezen om het gemaakte werk mee naar huis te nemen en in je eigen oven te stoken.In alle gevallen krijg een uitgebreide evaluatie.

Is een dag niet genoeg om alle informatie te krijgen die je wilt, dan kun je altijd voor meerdere dagen inschrijven.

Zilverklei workshop
Voorbeeld tijdens workshop van Robbelien In deze workshop starten we de dag met een demonstratie waarna je zelf aan de slag gaat. Je kunt een eigen ontwerp maken of naar een voorbeeld werken. Wanneer je sieraad klaar is, moet het drogen. Eenmaal droog polijsten we het tot perfectie waarna het in de oven gebakken kan worden. Daar is het zuiver zilver geworden en kun je het zo glanzend oppoetsen als je zelf wil.

Doordat je gedurende de dag ook veel kennis over het materiaal krijgt ontdek je automatisch de vele mogelijkheden van dit fantastische materiaal. Ben je na je eerste dag nieuwsgierig geworden, dan kun je nog een keer terugkomen om meer te leren maken.

Technieken workshop
Heb je al eens met zilverklei gewerkt en wil je je kennis verdiepen of wil je specifieke technische kennis opdoen, dan kun je dit aangeven. Ik plaats je dan in een groepje met soortgelijke cursisten.

Voor deze workshop kun je denken aan technieken als het plaatsen van stenen, het maken van ringen en de ringmaat berekenen, drie-dimensionaal opbouwen met slib, uitkrassen in droge klei, holle vormen, doosjes of beeldjes maken, werken met papierzilverklei, het gebruik van een spuitje, het kleuren van zilver, mallen maken, etc.

Heb je aan één dag verdieping niet genoeg, dan kun je ook voor deze workshop meerdere keren inschrijven.

Keramiek met zilverklei
Voorbeeld Karin Je kunt je eigen keramisch werk verrijken door er zilverklei op aan te brengen. Omdat het zuiver zilver in 'klei'-vorm is, geeft het een compleet ander resultaat dan lusters of platinum opglazuur.

 »  Heb je nog nooit met zilverklei gewerkt, dan kun je het beste eerst met de zilverklei dag meedoen. Je mag dan al wel klein eigen keramiek meebrengen (b.v. hangers, knopen, kralen) waarop je wat met zilver kunt spelen.

 »  Ben je al bekend met het zilverklei, dan leer je in deze workshop alle combinaties kennen die mogelijk zijn om zilverklei met keramiek te combineren. Je werkt op je eigen keramisch werk dat al gebakken en geglazuurd meegebracht moet worden.

 »  Zit je op keramiekles en willen je mede cursisten ook wel eens met zilverklei spelen, dan kun je me op lokatie uitnodigen in je eigen keramieklokaal.

Prive workshop
Dit is de manier om in een 1 op 1 situatie in korte tijd heel veel te leren. Het programma wordt helemaal samengesteld naar jouw specifieke wensen. Kosten €30 per uur, met een minimum van 7 uur. Mail me voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Zilverklei workshop op locatie
voor een groep van minimaal 6 personen kom ik op afspraak naar je toe. Ik neem dan mijn oven en alle benodigde spullen mee. Boven op de gewone prijs van €115 per persoon komt een toeslag voor mijn autoreiskosten.

Inschrijven
Prijs: € 115,- voor een eendaagse workshop in mijn atelier!
Tijd: 10.00 - 17.30 uur
Inclusief: 15 gram zilverklei of 100 gram metaalklei,
informatieboekje, uitgebreide lunch, ...

Data
Workshopdata in mijn atelier in Oss: Op afspraak.

Locatie
Mijn atelier aan de Beethovengaarde 44, 5344 CJ Oss

Wil je meer informatie mail dan naar info@NoortjeMeijerink.nl